Onze competenties

Het diploma "Honden- en Kattenbesluit" is vervangen door het vakdiploma "Wettelijke beroepsvereisten gezelschapsdieren Honden en katten (Besluit houders van dieren)".

Yma

Om de laatste wetenschappelijke inzichten te verwerken in ons fokbeleid moet je hiervan ook op de hoogte blijven. De in 2012 georganiseerde 3 daagse "Fokkerstour" van de Raad van Beheer was een groot succes. Onderwerpen waren: "Ziekte en functie", "Inteelt en verwantschap" en "Verstandige fokkerij"

yma-fokkerstour2012-100025


Als je verantwoord wil fokken is kynologische kennis onontbeerlijk. Een belangrijk diploma hiervoor is het diploma Kynologische Kennis 1, kortom: KK1.

Een belangrijk aandachtspunt zijn de gedragstesten die we uitvoeren op honden, maar ook op onze eigen puppen.


Door de jaren heen hebben we die zorgvuldig ontwikkeld. Ook via opleidingen vergroten we regelmatig onze know-how op dit gebied.
Vanaf 2004 worden deze ervaringen, alsmede de gedragstesten en de observaties mede gebruikt om een optimale match te realiseren tussen hond en gezinnen met, maar ook zonder kinderen met ASS.

Ook heeft Yma een aantal instrukteurscursussen gevolgd. Als je met gedrag van honden bezig bent is het belangrijk om je kennis over te kunnen brengen op anderen.
De instrukteurscursussen 1 en 2 bij de Martin Gaus Academie bleken daar prima voor geschikt te zijn.

Dierverzorging en EHBO voor dieren" bij de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren (kortom: de dierenbescherming)


Ook bij hondenshows is Yma aktief als ringmedewerker.


Het opdoen van nieuwe kennis en ideeen is belangrijk en zeker als je een adviserende en begeleidende rol hebt. Het bezoeken van workshops, lezingen en congressen speelt hierin een belangrijke rol. Bijvoorbeeld:

* Puppiecursussen * Jonge hondencursussen * GG-A * GG-B * GG-C * Ringtraining * Behendigheid * GG-1, GG2, GG3