Spelen met je hond

Naast een heerlijke hond om mee te knuffelen, zijn bichons ook geschikt voor meer sportieve bezigheden. Ze zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor flyball, GG, behendigheid of doggydance. Inmiddels is er ook een bichon Havanese die wordt opgeleid als hulphond. Natuurlijk kun je buiten de hondensport om ook nog vele andere leuke dingen doen met je kleine kameraad. Als de baas het leuk vindt, dan vindt de hond het meestal ook leuk. B.v. meegaan als de baas gaat trimmen of bootje gaat varen.

Wel even opletten!!

Enkele bezigheden zijn wat minder geschikt voor de bichons, zoals zwemmen en meerennen naast een fiets. Bij het zwemmen neemt de vacht van een havanezer zoveel water op dat het zwemmen erg zwaar wordt. Lang zullen de hondjes het dan ook niet uithouden.zwembeest breed dordogne1

Voor sommige dingen is het heel belangrijk dat je hond is uitgegroeid en het kraakbeen van zijn botten is verbeent.
Fietsen met een klein hondje is natuurlijk mogelijk zijn, maar dat raden we toch af. De hondjes zouden veel te hard moeten rennen om bij te blijven, en een ongeluk is al snel gebeurd. En als een klein hondje al fietsend een ongeluk krijgt, is dat ook vaak fataal. Dus maar niet aan de fiets meerennen! Je kunt echter wel de hond meenemen op de fiets. Denk aan een doggy-ride, of gewoon een stuurmandje of speciale tas voor de hond. Maak hem/haar wel vast.

Als je ervoor kiest om te gaan sporten met je hond, dan is het boekje ‘Hondse Hoogstandjes’ van Marcel Nijland een leuk boekje om te lezen. Dit boekje behandeld o.a. de trainings-opbouw.

Of misschien wilt u iets bijzonders om op te fietsen samen met uw hond. Wat dacht u van een elektrische bakfiets! Dan kun je zelfs meerdere kleine hondjes meenemen. Als u interesse heeft, klik dan eens naar de volgende site: http://www.eurobakfiets.nl/