13 tips…


Tip 1: Wordt niet verliefd op het pupje! Die zijn altijd leuk. Alleen duurt het puppieleven slechts enkele maanden.
Val dus op de volwassen hond.

Tip 2:
Koop bij een fokker die erkend is door een rasvereniging en die aangesloten is bij de Raad van Beheer.

Tip 3:
Koop een hond nooit zonder koopcontract. Een koopcontract regelt de afspraken tussen koper en verkoper. In een koopcontract worden ook de garantievoorwaarden geregeld.
Dus maak geen “ouwe-jongens-krentebrood” afspraken! Laat alle afspraken schriftelijk vastleggen!

Tip 4:
Belangrijk is dat de pups opgroeien in huislijke kring. Dan raken ze vertrouwt met alle dagelijkse, huishoudelijke dingen.

Tip 5:
Vergewis u ervan dat verblijfplaats van de pups schoon is. Natuurlijk kan het gebeuren dat de pups net massaal hebben geplast en gepoept en dan er lekker doorheen hebben gelopen, maar u ziet snel genoeg of dat net is gebeurd of dat het er al uren ligt.

Tip 6:
Doe geen-impuls aankoop. Laat u van tevoren uitgebreid informeren. Liefst bij verschillende fokkers of andere bronnen.

Tip 7:
Laat u niet imponeren door verhaaltjes als “dit zijn de meest unieke pups” of “nu of nooit” of “u koopt het beste wat er is”.
Deze verhaaltjes zijn er voornamelijk om u snel tot een koop te doen verleiden.
En binnen een rasvereniging zijn er echt wel meerdere goede fokkers.

Tip 8:
Zijn de pupjes schoon en vrolijk? Komen ze gezellig op u af? De moeder mag best wat wantrouwend zijn, maar het is altijd beter als u moeder en pups bij elkaar ziet

Tip 9:
Kan de moederhond vrijelijk bij haar pups? En kan ze ook even weg als ze er even genoeg van heeft? Ook de teef heeft haar rust nodig.

Tip 10:
Kunt u de papieren (stamboom, keuringen) inzien van de hond? Voor andere rassen zijn vaak ook andere keuringen nodig, bv. van de ogen.
Hierover kunt u informatie krijgen bij de rasvereniging van het ras van u keuze.

Tip 11:
Als de pups met stamboom worden verkocht dan dienen de pups gechipt te zijn door de Raad van Beheer. Dit gebeurt met ongeveer 6 weken.
De pups worden NOOIT meegegeven aan de kopers als de pup niet gechipt is.

Tip 12:
Als de pups met u mee naar huis gaan (nooit vroeger dan 49 dagen) moet de pup de eerste inenting hebben gehad en ontwormt zijn. Ook moet er een gezondheidsverklaring van de dierenarts zijn.

Tip 13:
Bedenk dat pups altijd leuk zijn. U neemt een huisgenoot voor jaren, en daar mag u best goed over nadenken. Soms nemen mensen een hond voor de kinderen, en de kinderen beloven dan uit de grond van hun hart dat ze “echt, echt, echt, hun leven lang” voor de hond gaan zorgen.
Mensen: TRAP ER NIET IN!!! Het is goed bedoeld, maar de werkelijkheid is anders! Ga ervan uit dat de verantwoordelijkheid van de opvoeding van de hond bij de ouders ligt en dat de opvoeding en verzorging op u neer komt.
DAT IS DE REALITEIT!